Benjamin Hagberg
Mer info
  • Färdigheter: Artist, Skådespelare, Speaker, Dialekter/Immitationer, Fysisk teater, Improvisation, Sång, Kameravana, Pedagog, Scenvana, Studiovana
  • Hobbies: Film, dokumentärer, resa, läsa, följa debatter, sjunga, laga mat

Peo Drangert, Sound Propulsion:
Benjamin låter inte bara trevlig! Han läser även utmärkt och är lätt att samarbeta med!

Om mig

Vem är jag? En pålitlig inläsare med mer än 3 års erfarenhet av speakerjobb för TV, radio och internet-reklamer, billboards, e-learning, talsynteser, dubbningar och informationsfilmer. Jag har gjort jobb för stora företag och organisationer såsom Apple, Biltema, Burger King, HTC, Listerine, Lufthansa, Naturvårdsverket, Skolverket, Tresemmé och TV4. För komplett meritlista klicka här.

Mina röstkvalitéer? Varm, trovärdig med mycket god diktion och en viss auktoritet. Har också lätt för att ha mycket energi i rösten och att kunna ha både en lägre auktoritär ton och en ungdomligare lättare ton. Jag är van att ta regi och uppskattar sorterad feedback från kunder och producenter. Min strävan är att göra ett så bra jobb som möjligt och leverera det kunden vill ha, såväl i gestaltning och känsla som i ton och trovärdighet.

Jag levererar ofta speakerjobb från min egen hemmastudio och jag kan fakturera för jobb i min egna firma. Om du vill ha ett smakprov för ett potentiellt speakerjobb som du tror skulle kunna passa mig så spelar jag gärna in en gratis demoversion! Jag kan leverera snabbt, ofta samma dag om så behövs och är flexibel när det gäller omtagningar och kompletteringar.

Vad kostar det att anställa mig för en inläsning? Det beror väldigt mycket på vilket typ av speakerjobb det är och var det kommer att sändas. Kolla in min prislista. Jag är flexibel med att förhandla och accepterar gärna paketpriser om det rör sig om flera inläsningar för en och samma kund under en längre period.

Jag talar svenska som modersmål, nästan flytande franska via min skolgång på Franska Skolan (grundskola och gymnasium) , flytande engelska samt en del spanska. Till mina röstjobb här. Jag har egen hemmastudio.

Bakgrund/Historik

Mina eftergymnasiala studier har varit bland annat teater, retorik, drama, röst och sång/performance på Kulturama, Stockholms Universitet och Växjö Universitet. Jag har tagit privatlektioner hos privata röst- och talpedagoger, bland annat för Lisbeth Gemzell på Röst och Rytm, samt hos sång och talpedagoger på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). Jag har sedan jag utexaminerades från Kulturama 2008 arbetat med teater, film, röst och sång så mycket jag har kunnat. 2012 kom jag in på retorikkonsultprogrammet på Södertörn, en treårig utbildning som tränar en i retorik och kommunikation och där man i framtiden till exempel kan arbeta med rådgivning i kommunikations- och språkfrågor, som utbildare i skriftlig och muntlig framställning eller som talskrivare, redaktör, utredare eller informatör.

Översikt beskrivning

Arbetsprover/Röstprover

Knapp till PortfolioLjud.html Knapp till PortfolioSong.html Knapp till PortfolioFilm.html Knapp till PortfolioTeater.html

Andra sidor

Se Benjamins CV i nytt fönster Knapp till Meriter.html Knapp till PortfolioStart.html