Lennart, gitarrist

Gitarren som köptes för 50 spänn

En av mina gitarrer köpte jag 15 år gammal för 50 kronor. En klasskamrat hade fest hemma i hans hus och efter några öl för mycket erbjöd han mig att köpa "hans gamla skitgitarr" för en 50-lapp, bara jag kom dit dagen efter. "Pling plong", några timmar senare och jag stod i porten med en 50-lapp öga mot öga med en ångestfylld grabb. Är väl inget jag är stolt över, men lite skoj så här i efterhand. Johan, om du läser detta så vet du att din gamla gitarr kommit till användning.

Musikalisk bakgrund

Som tonåring spelade jag en hel del gitarr. Jag ville bli en snabb hårdrocksgitarrist och övade därmed skalor upp och ner så till den grad att det blev för mycket teknik och för lite musik och jag tröttnade. Under många år spelade jag sen endast sporadiskt - mest visor och oftast på sommaren utomhus på ovan nämnda 50-kronors-gitarr som jag fortfarande äger. Jag har även alltid tyckt om att sjunga och sedan ett par år tillbaka har det blivit lite mer seriöst och jag har gått lite olika kurser och tagit sånglektioner.

Mina influenser kommer främst från 70- och 80-tals rocken samt visdiktare som Bellman, Taube, Vreeswijk och Lundell. Jag tycker även mycket om vissa former av jazz och lite annat smått och gott.