Benjamin, sångare

Min roll i gruppen är att vara estradör och ledsångare i många av visorna och balladerna. Sedan har jag också en helt egen nisch i de engelska sångerna av Noel Coward som är både roliga och rappa. De utförs med en torr brittisk humor kombinerat med en gentlemanna stil med anor ā la 40-50 tal.

Sångintresset föddes på allvar medan jag gick min teaterutbildning på Kulturama och det var också där jag lade grunden till vad som senare skulle komma att bli ett fördjupande av min sångröst och en utveckling av min sångteknik. Jag trivs allra bäst med att sjunga visor och talsånger. Det får gärna vara lite fart i sångerna och mycket berättande, som i exempelvis Disneys klassiker "var nöjd med allt som livet ger".

Efter Kulturama har jag gått en utbildning i sång/performance på Linnéuniversitet i Växjö och sedan har jag tagit privatlektioner i sång under mer än två år på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut) samt deltagit i gruppundervisning där. Jag har även varit med i Gospelkören i Sofia Församling i Stockholm under några år och byggt upp min sångteknik där.

På fritiden ser jag dokumentärer, umgås med nära och kära och läser böcker.